Rogier, live vanaf Twitter

Varen naar café de Jaren

Het grote gebouw grenst aan de achterzijde aan het snijpunt van de Kloveniersburgwal en de Amstel. Juist aan deze kant liggen de twee terrassen, één direct aan het water, waar je met de boot kunt afmeren, en het tweede terras ligt op de eerste etage met een panoramisch uitzicht over het centrum van Amsterdam.

Varen naar café de Jaren

Eenmaal een plekje op het terras (het lukt me altijd weer met een klein beetje creativiteit en geduld), dan ben je ook verzekerd van een eindeloze middag. Toch ook een kritische noot, want je moet voor je gevoel wel erg lang wachten op je drankje of überhaupt op bediening. Het is er groot, dus zie je het personeel ook veel meters maken. Omdat ze echt hun best doen iedereen van bestellingen te voorzien, accepteer je de wachttijd uiteindelijk toch. Maar ja, het zit in me om het liefst zo snel mogelijk te kunnen beginnen met consumeren :). Heb je honger, blijf vooral lekker eten. Als je zit, zit je goed.

Binnen of buiten; het is en blijft een aangename ambiance om in te vertoeven. Het is een van Amsterdams grootste cafés, maar toch voelt dat niet massaal. Het zijn zeer lichte en hoge grote ruimtes en het interieur is Italiaans design.

Place to be:

Café de Jaren
Nieuwe Doelenstraat 20-22
1012 CP Amsterdam
T: (020) 62 55 771
Website >>

Locatie:
Sfeer:
Gastvrijheid:
Kwaliteit:

Tags: eten, drinken
Share: facebook facebook, twitter twitter